niedziela, 11 lipca 2010

Rapsodia w gębie;-)



Skladniki:
brokuły, kalafior, cukinia, papryka, brukselka, marchewka, cukinia, ogórki, czosnek, chrzan, suchy koper
Wykonanie:
Zagotować zalewę: 1 litr wody, 1 łyżka soli kamiennej, kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe.
Przygotowane warzywa poukładać w słoju, przekładać suchym koprem, czosnkiem i chrzanem. Zalać odcedzoną gorącą zalewą.
Rewelacja!

2 komentarze:

  1. A oczym jeszcze zapomniałaś, tylko o marchewce?

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie, zapomniałam o marchewce. To wina upałów i mojego zaawansowanego wieku a nie chęci wprowadzenia w błąd. Z drugiej strony........ wydaje mi się, że można w tym temacie trochę poeksperymentować. Nawiasem mówiąc - po 24 godzinach gotowe do jedzenia. A marchewkę już dopisuję do składników.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde pozostawione słowo. To krytyczne także.
Mobilizujecie mnie do dalszej pracy:-*