niedziela, 28 marca 2010

Biała kiełbasa w wersji pieczonej

Biała kiełbasa będzie jedną z potraw, którą przygotuję na święta. Jest wyśmienita. Teraz podam tylko przepis, zdjęcie dołączę później:)

Skład:

- biała kiełbasa w ilości takiej, aby ciasno się ułożyła w naczyniu, w którym będzie przyrządzana
- czosnek, cebula pokrojona w talarki
- sól, pieprz

Wykonanie:

- dno naczynia smarujemy tłuszczem
- ciasno układamy kiełbasę, nakłuwamy widelcem każdą sztukę w dwóch miejscach (inaczej popęka)
- między kiełbaski wpychamy ząbki czosnku
- talarkami cebuli posypujemy całość
- solimy i pieprzymy
- pieczemy na oko;) ( u mnie ok. 40-50min)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każde pozostawione słowo. To krytyczne także.
Mobilizujecie mnie do dalszej pracy:-*